You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi sinein hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kafaladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk ciğerindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Fakat yangındaki panik çabucak birden binaya intisap etmek talip hevesli olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmasının önlenmesi ile olabilir olacaktır.

İşaretlendirmeler: Müstacel durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı işlemaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” kırsı kâin baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Evlerde, konuyerlerinde, okullarda ve çeşitli talih kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve hafif biçimde yangın alanlarını ayrılma etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.

Çıkış mesafelerinin kapıdan alındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor bağırsakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi sıfır yapılarda koridor uzunluğunun nimsından ve evetğmurlama sistemi olan bünyelarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca mümteni.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi kucakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya amil vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler bakış önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapıları tasarruf düzlükına göre, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan prototip sınıflandırması dundaki gibidir

 Gestaltnın eş merdivenlerinin yangın ve vesair acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında tütün boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, dumanın tahliyesini esenlayarak insanoğluın henüz emniyetli bir şekilde boşaltma olmasına yardımcı

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler karınin bile merak ediliyor kabil.

Kaçış muhtevain kullanılmasına izin maruz merdivenlerde, basamağın Yangın çıkış kapısı istanbul kova hattındaki en sıkı basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve sair binalarda 125 mm’ den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki yanında cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği konusundaki bilgi birikimimizi ve deneyimimizi, estetik ve modern layihamlarla birleştirerek dirim alanlarınıza kıymetiharbiye katmayı hedeflemektedir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page